Rössjödagen /Familjedagen lördag 22 juli 2017

Soligt och trevligt på Rössjödagen 2017

Lördagen den 22 juli var det dags för årets upplaga av familjefesten i den trivsamma lilla byn Rössjö.

En ansenlig mängd människor samlades på gårdstunet, i det fina vädret, runt Nätterlunds staty i väntan på att bänka sig och bli underhållna av de skönsjungande herrarna Tommy Thelin och Per Åke Stockberg.

Först av allt hälsade föreningens ordförande Hans Westman alla välkomna och förklarade dagens program innan de båda började underhålla barnen med sånger av välkända Astrid Lindgren som de små kunde sjunga med i, även de vuxna för den delen. Många andra aktiviteter fanns att tillgå till exempel Ponnyridning som var populärt, ansiktsmålning, tipsrunda, fiskdamm samt pysselhörna, allt för de små som roade sig fullt ut.

Efter en paus från scen fick de vuxna sin del av sång och underhållning.

Som vanligt föregås Rössjödagen av bakning av en mängd hällakakor som brukar ha en strykande åtgång. Det är faktiskt en stor artikel på Rössjödagen. Kolbullar kräver även de en mängd förberedelser för åtgången är strykande även på den maträtten. Äta gott och sitta och bli underhållen och samspråka med vänner och bekant på ett soligt gårdstun går väl under benämningen njutbar tillvaro

Välkomna nästa år och njuta av tillvaron.

Håkan Nordin

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s