26 april 2009: Årsmöte med Rössjö By- och Kulturförening

Söndag 26 april 2009 samlades medlemmarna i Rössjö By- och Kulturförening för årsmöte i den egna Bystugan i Rössjö. Hela 23 stycken deltog, en fantastisk siffra när man vet att de allra flesta av de 100-talet medlemmarna bor en bra bit från Rössjö.

– Den goda uppslutningen på årsmötet är ett tydligt tecken att vi är en livaktig förening med många engagerade medlemmar, säger Hans Vestman som enhälligt omvaldes som  föreningens ordförande vid valen.

– Upprustningen av bystugan som gjorts enbart med ideellt arbete av föreningens medlemmar visar också vilket intresse och engagemang våra medlemmar har när det gäller Rössjö By- och Kulturförening, säger Hans Vestman. Upprustningen slutfördes under 2008 och har gett Rössjöborna en fin samlingslokal lämplig till många aktiviteter. På övervåningen finns nu en rymlig vävstuga där man samlas regelbundet för vävning och gemenskap.

Styrelsen i övrigt består av Lars Berglund, vice ordförande, Anna Ögren, sekreterare, Margareta Ögren, kassör, Marie Norberg, vice sekreterare, Anders Nilsson och Håkan Nordin.

Under 2008 genomförde föreningen flera välbesökta arrangemang och aktiviteter som städdag vid Bystugan, Rössjödagen, försäljning av Rössjökakan vid Nätramarknaden och höstfest med surströmming. Föreningen påbörjade också bygget av ett timrat vindskydd som ska placeras vid Rössjösjön.

– Rössjödagen som 2009 äger rum första söndagen i augusti är årets höjdpunkt för föreningen, säger Hans Vestman. I år är det bland andra musikanterna Gösta Johansson och Karl-Erik Jakobsson som kommer att underhålla publiken och som vanligt är det Birgitta Blomqvist som leder den inledande friluftsgudstjänsten.

Efter förhandlingarna som gick smidigt och där de flesta diskussionerna som sig bör rörde sig kring den kommande verksamheten bjöds deltagarna på en mycket god smörgåstårta.

090426_Rossjo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s