Gemytlig och välbesökt Rössjödag söndag 2 augusti 2009

Sedan 1997 har Rössjö By- och Kulturförening i södra Sidensjö arrangerat Rössjödagen, en populär hemvändardag för såväl Rössjöbor som innevånarna i byarna runtomkring. Dagen hålls vid Bystugan i Rössjö som varit den naturliga samlingspunkten för Rössjöborna sedan 1996 då föreningen satte igång med att rusta upp den. Stugan hörde till Jonas Nätterlunds barndomshem, han som 1995 testamenterade en stor summa till Nätra och Sidensjö för konstnärlig utsmyckning. 

Rössjö By- och Kulturförening arbetar bland annat för att bevara minnet av Jonas Nätterlund och sångarprosten Anders Sidner, en annan framstående man från byn.
Ett 150-tal deltog under årets Rössjödag som hölls söndag 2 augusti. Dagen började med en friluftsgudstjänst ledd av Birgitta Blomkvist. Gudstjänsten innehöll också vacker musik av spelmännen Gösta Johansson och Karl-Erik Jakobsson.

Efter gudstjänsten var det dags för kaffeservering där det som vanligt bjöds på Rössjös egen delikata hällakaka med antingen ost eller ”blanna” som pålägg.
Sedan blev det underhållning med Gösta Johansson och Karl-Erik Jakobsson som spelade mer musik på dragspel och flöjt. Efter dem kom ståuppkomikern ”Orginalet Pettersson” som berättade om alla märkligheter i vårt språk och hur svårt det kan vara att överleva alla de missförstånd som språket och orden orsakar honom. ”Orginalet” drog ner många skrattsalvor med sina komiska funderingar.
Vid avslutningen så höll By- och Kulturföreningens ordförande Hans Westman dragning på det lotteri som sålts under dagen. Många lyckliga vinnare kunde hämta bland annat vackra hemvävda saker som föreningens egna medlemmar vävt.
Efter det tackade Hans medverkande och publik för en mycket trevlig och lyckad Rössjödag och hälsade välkommen åter nästa år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s